Go Back   TVPast Forums > TV Collector Resources > Record TV: Video Tech Support


Reply
Thread Tools
  #1  
  08-21-2006, 02:28 AM
cp32's Avatar
Gramma of CPS
 
Location: ohio, USA.
Stats: 4,271 posts since Jun 2005
Status: Verified Member
Thanks: 22 times in 21 posts
Send a message via Yahoo to cp32
Is it possible to link a small sound clip to selection button?

I want it so when you highlight the button. Yes, I finally figured it out You hear a sound clip from the show. When highlighting the button. How do I do this ??? Or is it possible ???
Reply With Quote
  #2  
  08-22-2006, 02:01 PM
 
Verified Member
 
Location: USA
Stats: 224 posts since Jun 2005
Status: Verified Member
Thanks: 0 times in 0 posts
Uh, I'm guessing you can do this with auto-select making various menus of virutally the same thing but having it play a different tune at the beginning and then begin the background music. This takes a very long time to do, and it's not really worth it either. But if you want to know I'll explain more on it.
__________________
-AOA
New Email: AngelOfAnimes@gmail.com
Reply With Quote
  #3  
  08-22-2006, 03:58 PM
GreenRanger1's Avatar
Verified Member
 
Location: Angel Grove
Stats: 569 posts since Jun 2005
Status: Verified Member
Thanks: 4 times in 4 posts
Send a message via MSN to GreenRanger1
you can using that method, but the auto-select feature is choppy at best. I was going to use it for a menu design on Danny Phantom, but it just looked horrible, and I scrapped it after the initial test run. Its not a smooth unnoticable switch, it jumps and takes some time to do so...I wouldnt use this option personally.
Reply With Quote
  #4  
  08-23-2006, 12:23 AM
cp32's Avatar
Gramma of CPS
 
Location: ohio, USA.
Stats: 4,271 posts since Jun 2005
Status: Verified Member
Thanks: 22 times in 21 posts
Send a message via Yahoo to cp32
Well gee thanks guys That was loads of help

Still does not answer my question. I know how to add Background music etc. AOA Your fired No wonder our song hit the crapper.


I want each button you select your episode to play a piece of music.

For example: PILOT > when highlighted The highlight image itself will contain an audio clip.

I thought about taking 10 second worth of vid, join it with a sound sample. make a custom video highlight image. But last attempt didnt work.


So would you sweet guys tell how to do what I m wanting to do. Not what wont work. I m reeeeeeeeeally good at not making things work.
I ve mastered it to a Profession So how about what will work.

How to do it



Reply With Quote
  #5  
  08-23-2006, 03:59 AM
 
Verified Member
 
Location: United Kingdom
Stats: 1,191 posts since Jun 2005
Status: Verified Member
Thanks: 6 times in 6 posts
cp32 i've been trying to do that myself, but i think it only works for the background music only. i too have not been successful in that department.

But I did find a program which you can create a audio dvd - http://www.audio-dvd-creator.com/

this is something i want to do for my PR extras project, i am going to download this myself and try it out to see what works. So your best bet would be to download it and try it out yourself.
__________________
Im back for trades part time, Email me at chloeseabrook@gmail.com if you want my updated trade list on excel.
My list- http://www.tvpreservation.com/forum/...ted-10668.html
Reply With Quote
  #6  
  08-23-2006, 02:16 PM
 
Verified Member
 

Stats: 884 posts since Sep 2005
Status: Verified Member
Thanked 1 Time in 1 Post
I may be missing something but this is very easy to do. Just have it duplicate the same menu . So for example you have menu "A" with 4 buttons. If you have it as auto select, when you select button 1, you have it jump to a duplicate menu (lets say menu B) with just the music from button 1 playing as the background music. Likewise, if you go to button 2 repeat the process. It is timely but easy enough to pull off. I have done this with a few things (though using dvd Maestro) butthe same process can be used in Ulead

Of course if you really wanted to simplify it. Instead of auto select, just give the option to listen to the clips and then select them that way
__________________
Formerly known as Robot.
NEED HELP CONVERTING 2D TO 3D IMAGES OR VIDEO CONTACT ME
To view some new and old hardcore band clips, check out my Youtube page. FMVWorld.com, your source for full motion video games.
Reply With Quote
  #7  
  08-23-2006, 02:55 PM
lordsmurf's Avatar
Site Staff – Forum Moderator
 
Arcade Wins: Asteroids Champion Minigolf Champion People on Fire Champion
Location: The Smurfs Village
Stats: 9,750 posts since May 2005
Status: Moderator
Thanks: 127 times in 113 posts
Yes, and the buttons auto-select the next menu EXCEPT the button of the episode you're on. This is hard to explain, but easy as heck to do.

Multiple menus, moving the arrow auto-selects a new identical menu, but with a different background audio track. When you are ON the button, you have to ENTER on the remote to make it happen. Or move to another button that auto-selects the next identical (except for the audio) menu.

Does that make sense or are you drooling on the keyboard now cp?



__________________
The LS Collection:. My Cartoon and TV Show List | My Want List | My Future Projects
Reply With Quote
  #8  
  08-24-2006, 01:59 AM
cp32's Avatar
Gramma of CPS
 
Location: ohio, USA.
Stats: 4,271 posts since Jun 2005
Status: Verified Member
Thanks: 22 times in 21 posts
Send a message via Yahoo to cp32
Smart *** .lol Thats not what I want to do at all lol I dont want background music LMAO! I want each button when highlighted to play different clips. Not the back ground audio.....lol I got the menu BGM etc.. Dont want or need that lol YOUR BUTTON >Episode 8 ( when highlighted plays audio clip) ep9 ( plays different clip) Not the music for the menu lol . The button .. Button button button button button button button button...


I m not doing audio dvd. Re doing Tv show . I want the episode titles itself to play sound different clips per episode title. :P





I give up..... No one is understanding what I m saying lol

Figure out something else lol
Reply With Quote
  #9  
  08-24-2006, 09:04 AM
 
Verified Member
 

Stats: 884 posts since Sep 2005
Status: Verified Member
Thanked 1 Time in 1 Post
hey CP,
this is where you are not getting it, by making the duplicate menu, the user has no clue the menu is changing (since it is the same menu). So in their eyes the audio is changing each time you select a different button. Using the audio that you want as the bg menu music does this "trick" for you
__________________
Formerly known as Robot.
NEED HELP CONVERTING 2D TO 3D IMAGES OR VIDEO CONTACT ME
To view some new and old hardcore band clips, check out my Youtube page. FMVWorld.com, your source for full motion video games.
Reply With Quote
  #10  
  08-24-2006, 11:47 PM
cp32's Avatar
Gramma of CPS
 
Location: ohio, USA.
Stats: 4,271 posts since Jun 2005
Status: Verified Member
Thanks: 22 times in 21 posts
Send a message via Yahoo to cp32
I ll try it. What else can I do :P lol

Thanks Guys
Reply With Quote
  #11  
  08-29-2006, 06:47 AM
cp32's Avatar
Gramma of CPS
 
Location: ohio, USA.
Stats: 4,271 posts since Jun 2005
Status: Verified Member
Thanks: 22 times in 21 posts
Send a message via Yahoo to cp32
I finally got the highlight image all figured out. YAY!!!

Reply With Quote
  #12  
  08-29-2006, 02:23 PM
GreenRanger1's Avatar
Verified Member
 
Location: Angel Grove
Stats: 569 posts since Jun 2005
Status: Verified Member
Thanks: 4 times in 4 posts
Send a message via MSN to GreenRanger1
good job cp.
Reply With Quote
  #13  
  08-30-2006, 12:53 AM
cp32's Avatar
Gramma of CPS
 
Location: ohio, USA.
Stats: 4,271 posts since Jun 2005
Status: Verified Member
Thanks: 22 times in 21 posts
Send a message via Yahoo to cp32
I re did Mr Merlin If the video quality was better. I d say it's the closest thing you ll find to retail. :P Not to blow smoke out my ***. I did a hell of job on it. 2 weeks and 2 days. First 3 times . It was nice. Not good enough. Vol .1 Standard menu , text, highlight images, sub menu -episode listing to select from from. Each menu with BGM, Special features - Mr Merlin Memorbilla :P


Vol 2 & 3 are slightly different.

I did it a little on the cheesey side. Mr Merlin is a cheesey show :P

I ll have to send a sample for approval lmao!
Reply With Quote
  #14  
  08-30-2006, 02:27 AM
 
Verified Member
 

Stats: 411 posts since Jun 2005
Status: Verified Member
Thanks: 0 times in 0 posts
so does the music play when the button is highlighted or does does the viewer actually have to select the episode?

What I mean is if I am watching this DVD and the menu comes up, I highlight the episode I want, does the music play automatically or do I have to hit "enter" which takes me to another identical menu with the same button highlighted and music playing, then press "enter" again to watch the episode?

Example: Menu> highlight episode button> press Enter> Identical menu> same button highlighted w/music> Press enter to watch episode

If this is the case, is there a way to do it without the viewer pressing enter to take him/her to an identical menu?

Can he/she just highlight a specific button and have the music play? then press enter 1 time to play the specific episode?
Reply With Quote
  #15  
  08-30-2006, 07:10 AM
cp32's Avatar
Gramma of CPS
 
Location: ohio, USA.
Stats: 4,271 posts since Jun 2005
Status: Verified Member
Thanks: 22 times in 21 posts
Send a message via Yahoo to cp32
Nope , Different menus on all. Gets boring seeing the same image for submenu used from the Main menu. At least I think so.

Main Menu has theme music when displayed. As for the each sub menu. All different images. Main menu has Custom image> PLay ALL button

and Episode button > Which when Selected

takes you to submenu> Different Custom Background to select from episode titles. Instead of thumbnails Or Play all button Some people prefer to play their favorite episodes. They can go to Episode menu select for example> Music's in Me ( Highlight)> plays the episode.

Special Feature Button > takes you to another Custom Menu Which is filled with all images of Mr Merlin Memorbilla . That I could find that was associated with show .

I am still missing episodes. Greg was suppose to send... Hint lol

What I have done is pretty good. My problem I ran into. Fonts.

Although looked great on the monitor looked like Dog crap on the Tv.

Basic Impact Fonts were clear easy on the eyes with light blue shadow.

I ll take some screen caps post tommorow
Reply With Quote
  #16  
  08-31-2006, 05:12 AM
cp32's Avatar
Gramma of CPS
 
Location: ohio, USA.
Stats: 4,271 posts since Jun 2005
Status: Verified Member
Thanks: 22 times in 21 posts
Send a message via Yahoo to cp32
Okay, the highlight image audio link thing is drivng me crazy. There has to be a way of doing it ! To simplify what I want to do.

If you own Alf S.1 Or Jeff Dunhams "arguing with myself."

That feature. When selected with highlight image . You hear different sound clip per title. Not per menu lol .

I tried several ways. No luck yet. Any ideas??? I even tried taking first frame of mpge which is black. Linked with custom audio clip . I took from the show. Works in a way. The problem is ....you cant jump to the episode using that method.. Really tickin me off now.

I emailed Ulead tech support. There has got to be a way of doing.

I even tried adding 2 different audio tracks assign them to each button. That dont work. Only assigns audio track for background.

Clang your heads together. It's a quest now. I want the Fargin the ANSWER!!!


Reply With Quote
  #17  
  09-01-2006, 06:49 AM
cp32's Avatar
Gramma of CPS
 
Location: ohio, USA.
Stats: 4,271 posts since Jun 2005
Status: Verified Member
Thanks: 22 times in 21 posts
Send a message via Yahoo to cp32
I got my answer. After emailing Ulead tech support. They say that feature is not supported. Will not be part of DWS3 if ever released lol Which tells me BULL. I say it can be done. How many times were you told by tech support no. Only to find another way of doing it.
Reply With Quote
  #18  
  09-01-2006, 03:45 PM
 
Verified Member
 
Location: USA
Stats: 224 posts since Jun 2005
Status: Verified Member
Thanks: 0 times in 0 posts
Well, I hope DWS3 will eventually give us more options, but DWS2 gives us a lot already.
__________________
-AOA
New Email: AngelOfAnimes@gmail.com
Reply With Quote
  #19  
  09-02-2006, 04:18 AM
cp32's Avatar
Gramma of CPS
 
Location: ohio, USA.
Stats: 4,271 posts since Jun 2005
Status: Verified Member
Thanks: 22 times in 21 posts
Send a message via Yahoo to cp32
Okie doke, here's screen caps of Mr Merlin Layout

Main Menu



Highlight images are the stars etc


Sub Menu

Sub Menu was a pain. I didnt want to use the Main Menu for Chapter Menu. This show, not a lot of good images to use.The screen caps

from the show C+ vid quality. Well, Not a hell of a lot you can do

So I came up with this.

There's a hidden joke on this menu . Barely visible




Bonus feature lol






Not much of a Bonus. What do you want for free




Reply With Quote
  #20  
  09-02-2006, 06:44 AM
lordsmurf's Avatar
Site Staff – Forum Moderator
 
Arcade Wins: Asteroids Champion Minigolf Champion People on Fire Champion
Location: The Smurfs Village
Stats: 9,750 posts since May 2005
Status: Moderator
Thanks: 127 times in 113 posts
Those menus are decent. I've seen similar work on public domain releases.
__________________
The LS Collection:. My Cartoon and TV Show List | My Want List | My Future Projects
Reply With Quote
Reply
Thread Tools
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Re: Ulead DVDWS2 lordsmurf Record TV: Video Tech Support 3 01-15-2010 04:11 PM
Ulead Workshop 2.0 wheezer210 Record TV: Video Tech Support 9 01-13-2007 03:31 PM
Ulead Help? cp32 Record TV: Video Tech Support 3 04-13-2006 03:20 AM
Ulead Dvd Workshop 2 help? onlyemokid Record TV: Video Tech Support 12 07-11-2005 10:52 PM

All times are GMT -6. The time now is 07:04 AM  —  vBulletin Copyright Jelsoft Enterprises Ltd

Contact Us   -   Top of Page   -   Site Home   -   Forum Home   -   Archive   -   Forum Policies